05.12.10

Vi glider över motorvägarna någonstans i jämnhöjd med skyskrapornas mittplan. Det är en sommardag i december och staden känns levande igen. Vi är påväg till flygplatsen och jag trycker hans varma händer lätt mot mina kalla, försöker på något sätt att hålla honom kvar. De där ögonen, rösten, armarna som snart ska lämna det här landet för en helt annan kontinent.
Vi lastar ur väskorna ur bagaget och någon sorts bitterljuv känsla infinner sig. På den här flygplatsen har jag upplevt stora känslor förut, men den här gången är det inte jag som åker hem. Han checkar in en stor svart rullväska men behåller den orangea ryggsäcken. Jag har separationsångest. Han säger allt det där som gör mig knäsvag med den där rösten som ger mig gåshud, sedan skyndar vi långsamt mot säkerhetskontrollen.
Spenderar eftermiddagen på stadens gator, torg och trottoarer. Vandrar genom myllrande folkmassor med dammiga boots. I mina öron sjunger Ian Curtis om kärlek och disorders. Hamnar några timmar senare på takterassen på ett italienskt café, smuttar latte och skriver osammanhängande brev till fröken Strand hemma i Sverige. Känner in kvällen och blickar ut över de kinesiska taken längs Bird & Flower Market. Luften är ljummen och tankarna klara trots att mitt huvud den senaste tiden varit minst sagt överbelastat av otaliga funderingar kring livet här. Frågor kring vanligtvis så självklara existentiella fenomen, men nu med en touch av tveksam villrådighet, blandat med ambivalensen i konsten, med asfalt, med lukten av asfalt, diesel och kol.
Från insidan av caféet stömmar toner från något Louis Armstrong-album. Jag blir kvar på terassen, skriver tills det mörknar och vandrar sedan ut igen, promenerar genom neonljuset över floder och broar. Beställer en Jameson på Camel Bar, formulerar ord och tankar i mina många anteckningsböcker och låter tankarna flyga fritt till spansk reagge. Vad som händer efter det här, när hibiskusen blommat ut, cykeln är såld, planet tagit mark och jag gjort slut på mina sista RMB kan ingen förutsäga än, men det spelar kanske egentligen ingen roll för om den här resan ger mig minnen och erfarenheter av högre värde kommer bohemian i mina upplevelser förmodligen att leda mig ut på nya äventyr, och att världen är oändlig kan nog ingen äga orden att förneka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0